button
animated fireworks
What a lovely looking man!
5/1 1998

Jag heter Kenneth Alexis Bergman och är född en strålande, solig söndag i oktober 1953. Stjärnorna kanske inte ändrade sina banor som de gjorde för Buddha, Mohammed och Jesus, men för min mor var det säkert en stor upplevelse, eftersom jag var första barnet.
Jag har arbetat som lärare i 39 år och i trettiofem av dessa år har jag arbetat i Tensta, på Kämpingeskolan där jag undervisade i SO och datakunskap och numera på Enbacksskolan som blivit en 0-9 skola. Där undervisar jag i So i åk 7-9.
Jag är utbildad i religion och historia för gymnasiet och jag har en Master of Art i dessa ämnen, dessutom fem poäng i geografi. Jag har valt att arbeta på högstadiet, där jag trivs bäst. För några år sedan läste jag också in tio poäng i datakunskap.

Jag bor i Stockholms innerstad sedan 1975, då jag flyttade från Hallstahammar, som ligger två mil utanför Västerås. I dessa trakter bor fortfarande min familj som består av tre syskon,dessutom många syskonbarn i alla åldrar. Jag hade en bror till, men han avled tyvärr den 9/10 1997, två veckor innan han skulle fylla 40 år.

Min mor avled den 3/2 2002 efter att ha drabbats av cancer i gallgångarna. Det var en stor förlust för mig eftersom hon även var min bästa kompis, förtrogne och givetvis min mor. Cancer är en skrämmande sjukdom eftersom min mor upptäckte en knöl vid levern endast tre månader innan hon dog. Vi syskon turades om att vara med henne de sista tre månaderna i hennes liv.
När vi städade ur hennes lägenheten hittade jag en liten gul lapp på vilken det stod:

Till alla kära jag lämnat kvar
Var inte ledsna jag har det bra.
Minns mig med glädje,
tala om mig ibland.
Röster hörs bra
från strand till strand.

Min far avled i sviterna av en hjärtattack 2014-11-28
Jag har en massa intressen, en del av dem kan du ju se på mina sidor! Det har blivit en hel del resor genom åren och några av mina semesterbilder har jag lagt in på en egen sida. Jag är mycket intresserad av religion, framför allt buddhismen. Det finns en länk till His Holiness The Dalai Lama på en av sidorna.

Det finns också en sida med bilder på skådespelarna i Abfab, en engelsk serie som har visats på svensk TV. Deras repliker är både elaka och kvicka, samtidigt en aning sorgliga. De försöker hela tiden att finna livets mening, och det vet vi ju alla hur svårt det är !

Mae West var en skådespelerska som var mycket snabb i sina repliker. Hon hade "en vass tunga" som inta alla gillade på den tiden. Hon var mycket före sin tid och skrev själv sina roller och satte upp en hel del bra pjäser, en del av dem spelas än idag.

Framför allt vill jag att du skall ha roligt när du hoppar runt på mina sidor, se till att du lyssnar på alla ljud!
Det finns bilder från den trädgård i Stockholm där jag bor permanent och även från Kvicksund där jag har mitt smultronställe - kallat Eremitaget.Betty

Back